Kerstvakantie  - Kleurplaten, kaarten, ecards, knutselen en recepten
Verstuur je kerstkaartjes Kleur leuke kleurplaten voor kerst Knutsel je eigen kerstster en kijkdoos Bak het heerlijke kerstbrood Darlinqs Thuis pagina
Kerstbrood in de vorm van een visje, schildpad, sterretje of varken

Kerstbrood bakken - deel 2

Warm de oven alvast voor op 220° c .

Schaar
Rozijnen
Eigeel
Keukenpenseel
Mes

Deel de deeg in een aantal stukjes zo groot als jij graag je figuurtje wilt hebben.

Nu komt het allerleukste gedeelte namelijk het figuurtjes maken! De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Neem nou de schilpad: maak een groot rond bolletje, vier kleine bolletjes, en nog een klein bolletje. Met het eigeel die als een soort lijm dient zet je alle bolletjes vast. Met een mesje snij je op het grote bolletje een soort net. Maak diepe sneden. Nu kan je met de rozijntjes nog ogen maken of er wat van op het schild doen. Met het overgelven eigeel smeer je de figuurtjes goed in Ze krijgen dan als ze gebakken zijn een mooie bruine kleur.

Zo klaar! Nu kan het in de oven.

Met de oven moet je heel voorzichtig zijn en eigenlijk is het beter wanneer papa of mama, oudere zus , broer of iemand die wat ouder is de oven aanzet en de figuurtjes in de oven schuift. De oven is namelijk nu al 220° Celsius . En dat is heel erg warm!

Schuif de figuurtjes in de onderste helft van de oven en wacht nu 20 tot 35 minuten tot ze gebakken zijn. Doe weer voorzichtig wanneer je de oven opent! Laat de figuurtjes afkoelen. Eet ze met echte boter! Eet smakelijk!!!

Terug naar deel 1


De Darlinqs, een grappig maar vooral vrolijk volkje

Een fantasiewereld voor kinderen van 2 tot 100 jaar.

 

©2005-2008 Maya Schmuki, Schmuki